Руският посланик прие учебно-боен кораб след ремонт във "Флотски арсенал"

Да приеме руския учебно-боен кораб"Перекоп" с 130 души екипаж на борда след мащабен ремонт във "Флотски арсенал" беше целта на първата извънстолична визита на посланика на Руската федерация у нас Н.Пр.Анатолий Макаров във Варна.

Той припомни, че преди време в същия завод е правен ремонтът на големия десантен кораб на бойния флот на Русия "Цезар Куников" и изрази общите надежди за нови поръчки. 1000 души работят във "Флотски арсенал" и 1000 семейства се издържат от това предприятие, каза посланикът след посещението си в него.

Българското черноморие и Варна са атрактивна дестинация за почивка на руснаците, които бележат ръст от 30 % това лято, посочи дипломатът след среща с кмета на града Иван Портних. Двамата заедно са обсъдили възстановяване на побратимените отношения на Варна с Новоросийск и Новосибирск.

Така наречената народна дипломация е много важна, каза Анатолий Макаров. Той припомни, че през новата 2017 г. се навършват 140 години от Освобождението на България от османско робство и ще има много предстоящи събития, които ще се правят съвместно с морската община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони