Руският съд задържа под стража за два месеца обвинения за атентата в Санкт Петербург

Калининският районен съд на Русия наложи мярка задържане под стража за срок от два месеца на Дмитрий Лукияненко, обвинен за извършването на терористичния акт на булевард Кондратиевски в Санкт Петербург . Това съобщи обединената пресслужба на градските съдилища на Петербург, предаде ТАСС.

„Калининският районен съд прие постановление за налагане на мярка за неотклонение, под формата на задържане под стража, по отношение на Дмитрий Лукияненко, за срок до 28 февруари 2018 година. Обвиняемият не е обжалвал мярката и е признал вината си по предявените му обвинения“, заявяват от пресслужбата.

Преди началото на закритото заседание стана известно, че руското Следствие е преквалифицирало делото за взрива в петербургския магазин от такова за „Опит за убийство на две или повече лица“ до такова за „терористично нападение“.

От пресслужбата съобщават още, че независимо от по-рано разпространената информация, че заподозреният е на отчет в психодиспансер, към момента Лукияненко няма „заболявания, които препятстват постоянното му задържане под стража“.

Взривът в складовото помещение на магазин „Перекресток“ избухна вечерта на 27 декември и в резултат от него пострадаха 18 души. Дмитрий Лукияненко, също жител на Петербург, беше задържан на 30 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа