Експерт по Наполеон разчлени любовницата си

Олег Соколов, облечен като Наполеон - близки и студенти на историка твърдят, че той и любовницата му обичали да носят костюми от периода на френския император.

Руският учен призна, че е извършил убийството

Опитал се да изхвърли тялото в река

Соколов смятал да сложи край на живота си публично

Руски учен, експерт по Наполеон, призна, че е убил любовницата си - негова бивша студентка, и е отрязал главата, ръцете и краката є, предаде Би Би Си.

До разкритието се стигнало, след като историкът Олег Соколов (63 г.) се опитал да изхвърли части от трупа в река Мойка в Санкт Петербург. Ученият обаче бил пиян и паднал във водата. Когато го извадили в раницата му били открити женски ръце. А след това полицията намерила в дома му обезглавеното тяло на Анастасия Йешченко (24 г.).

“Той призна вината си”, каза адвокатът на професора Александър Почуев.

Пред разследващите Соколов разкрил, че убил любовницата си при разгорял се спор. Според руски медии причината за разправията била ревност от страна на историка.

След като извършил престъплението, скрил тялото в апартамента си и дори на другия ден поканил гости, които нищо не забелязали. Осъзнал обаче, че трябва да се отърве от трупа, и решил, че трябва да го нареже на части, заради което си купил трион. Докато разчленявал тялото обаче му прилошавало и пиел, затова и бил силно пиян, когато паднал в реката, разкриват руски медии.

Соколов споделил пред полицията, че възнамерявал след като се избави от трупа да се самоубие публично - в Петропавловската крепост, облечен като Наполеон.

Историкът е автор на няколко книги за френския император, както и консултант по няколко филма за него. Като експерт по Наполеон Соколов е награден с френския Орден на Почетния легион.

Студентите му го описват като талантлив преподавател, но и като особняк, който наричал любовницата си “Жозефин”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа