Руски кандидат-депутат: Ще купим цяла България

Думите на кандидат-депутат от управляващата в Русия партия предизвикаха гневни реакции в социалните мрежи у нас, информира БТВ.

В репортаж на БНТ за парламентарните избори в Русия Пьотр Толстой от "Единна Русия", която печели вота, изрази намерение Русия да купи цяла България.

Поводът за изказването му е пожелание от страна на кореспондентката на националната телевизия, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България.

"Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме", отговаря Пьотр Толстой, който е журналист по професия и едно от най-популярните лица на най-гледания и финансиран от държавата Първи телевизонен канал.

https://www.youtube.com/watch?v=Lx5L7p0cKDA

Не закъсняха и първите коментари.

"България не е за продан", заяви кандидатът на АБВ за президент и бивш външен министър Ивайло Калфин.

Независимият депутат и лидер на „Нормална държава” Георги Кадиев коментира, че изказването е враждебно към България.

 

Кадиев3

Надяваме то да не отразява официалната позиция на политическата формация, чийто кандидат-депутат се явява г-н Толстой, изтъкна Кадиев.

 

Той критикува и становището на Толстой, че „ръководството на Европейския съюз трябва да бъде сменено“ и че „не трябва да се допуска приемането в Европейския съюз на страни, които влизат в зоната на стратегическите интереси на Руската федерация“. По думите на Кадиев това е пряка намеса в дейността и политиката на Европейския съюз.

Според него българското Външно министерство трябва да изрази протест по думите на руския кандидат-депутат.

Коментари имаше и в социалната мрежа Twitter.

https://twitter.com/LazarPanayotov/status/777588610304466944

https://twitter.com/IDITCHEV/status/777724088240463872

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа