Руски самолети с военни са кацнали във Венецуела

Два руски самолета с военни на борда са кацнали на международното летище „Симон Боливар“ във венецуелската столица Каракас в събота, разкрива дипломатически източник на информационната агенция РИА Новости.

„Дойдоха за участие в двустранни консултации“, разкри събеседникът на агенцията от дипломатическите кръгове в Каракас, отговаряйки на въпрос за причините за пристигането в страната на военнослужещите на Руската федерация. Съгласно думите му, в това „няма нищо загадъчно“, тъй като пътуването им е свързано с изпълнение на договори за военнотехническо сътрудничество, подписани между Русия и Венецуела преди „много години“.

По-рано редица големи венецуелски медии, включително телевизионният канал NTN, съобщиха, че 99 руски войници са отлетели за Каракас, а самолетите са доставили и 35 тона товари. При пристигането им те са били посрещнати от ръководителя на венецуелския отдел за международно сътрудничество и интеграция Мариани Мата, ръководителят на специалната полиция на страната Едгар Колина Рейес и служителите на руското посолство в Каракас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка