Руски треньор по волейбол обижда: Константинов е циганин конекрадец

Тежък скандал избухна в руския волейбол. Треньорът на „Газпром-Югра“ (Сургут) Рафаел Хабибулин нарече „циганин конекрадец“ Пламен Константинов. Причината е, че българският треньор на „Локомотив“ (Новосибирск) е отмъкнал играча му Алексей Родичев. 29-годишният посрещач от следващия сезон ще играе за „железничарите“, а преди време дори се обяви за идеята Константинов да бъде назначен за национален селекционер на Русия.

Така след мача между двата тима, завършил с победа 3:1 за „Локомотив“, Хабибулин отказал да се яви на задължителната пресконференция.

„Искаха да седна до един циганин конекрадец - оправда се треньорът. - Аз доведох Константинов в Русия и като играч, и като треньор. Подадох му ръка, а той четири години се опитваше да отмъкне Родичев, който е мое волейболно дете.“

„Газпром-Югра“ не успя да се класира за полуфиналните плейофи на руското първенство след загуби с 0:3 от „Зенит“ (Казан) в последния мач от груповата фаза. „Локомотив“ пък намери място във финалното каре, където ще срещне „Динамо“ (Москва).

Междувременно бившият диагонал на „Левски“ Спас Байрев бе наказан с лишаване от състезателни права за 2 години заради положителна проба за марихуана. Решението е на Дисциплинарната комисия на Българския олимпийски комитет, а волейболистът има право да го обжалва в 14-дневен срок. Байрев бе хванат с леката дрога след дербито с ЦСКА през февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт