Руското министерство на отбраната отрече самолети на Москва да са нанасяли удар в Идлиб

Искандер М

Руското министерство на отбраната отрече съобщенията на организациите Сирийски център за наблюдение на човешките права и Белите каски за нанесен вчера от военновъздушните сили на Русия удар в района на населеното място Зардан в сирийската провинция Идлиб, предаде ТАСС.

"Всички съобщения на лондонския Сирийски център за наблюдение на човешките права и на Белите каски за нанесен снощи от руски самолети удар в района на населеното място Зардан в провинция Идлиб не отговарят на действителността", заявиха от министерството.

"Според наличната информация през последните денонощия в този район на провинция Идлиб е имало ожесточени боеве между големи отряди на терористичната организация Фронт "Ан Нусра" и непримиримата опозиционна групировка "Джаиш ал Ахрар" с използване на тежко артилерийско въоръжение", се посочва в съобщението.

По-рано Сирийският център за наблюдение на човешките права и Белите каски отново обвиниха руските Въздушно-космически сили, че са нанесли удари по територии, в които има мирни жители. Този път беше съобщено, че при въздушен удар в провинция Идлиб в Северозападна Сирия са загинали 38 души, а около 60 са били ранени, отбелязва ТАСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят