Рухналата вила, убила дете, е изоставена от собствениците

Рухналата плоча на вила, която затисна и уби 12-годишно дете в Благоевград, е изоставена от собствениците.

Лозето и постройката са били на Славе Бобошевски от Благоевград, който отдавна е покойник.

Тя се намира извън регулация. Земята е била възстановена на Бобошевски по параграф 4 за земеделските земи, според който в подобен имот можеше да се строи до 35 кв. м без документация в пълен вид.

Бобошевски е строил вила, но починал. А наследниците са изоставили имота, тъй като там няма нито вода, нито ток, а на метри от оградата е гробището на града.

За поддържане на имота са необходими много средства, затова е и изоставено. Вилата е станала обект на разграбване от неизвестни лица. Там каквото е можело да се измъкне - тухли и желязо е извадено, което е направило постройката опасна и нестабилна. За съжаление никой не е подал сигнал,че е опасна.

Тепърва разследването и прокуратурата ще изясняват кой носи вина за опасната сграда.

Припомняме,че четири деца от Благоевград отишли в неделя следобед да играят там. Две се качили на втория етаж и започнали да играят на гоненица. Изведнъж покривната плоча от бетон,както и една от стените рухнали и премазали 12-годишния Костадин Стоймирски, а тухли ударили по главата 16-годишния Николай Шарков. Момчето се отърва с уплаха , шок и четири шева на главата.

Починалото дете е от кв. Струмско, хората са потресени от трагедията.

Жертвата е бил ученик в 6-то училище в квартала. Там влязоха психолози, за да говорят със съученици на Костадин, които са шокирани и стресирани от случката.

Свидетел на смъртта на Костадин е станал и неговия брат, който е 15-годишен. Момчето е било при къщата, но с друг приятел само си говорели и не са се качвали в разрушената постройка. Двете момчета са свидетели на разигралата се драма. Братчето се е опитало да помогне на Костадин, извикало помощ, но за съжаление то издъхна в линейката на път за болницата.

Междувременно разследването продължава. „В община Благоевград няма постъпили сигнали, жалби и др. искания, че постройката е необитаема и не се ползва от собствениците. Няма и постъпили сигнали за това, че сградата е потенциално опасна. Предстои да бъдат установени причините, довели до инцидента", съобщиха от общината във връзка с казуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България