Руши се зид на входа на старата болница в Търново

Община Велико Търново ще издаде предписание за ремонт и възстановяване на стената при входа старата болница. Тъй като обектът е собственост на МОБАЛ „Д-р Стефан Череказов“, предписанието ще е адресирано към нея. Това съобщи в четвъртък по време на редовното заседание на Общинския съвет в старата столица кметът на болярския град Даниел Панов в отговор на питане от страна на съветничката от БСП Валерия Дончева.

Тя посочи, че е получила сигнал от граждани за лошото състояние на зида и за това, че той представлява опасност за преминаващите в района. В отговор кметът отбеляза, че наистина има срутване около 1,5 метър на каменната стена при входа на болницата. Въпреки това обясни, че моментното състояние на подпорната стена в останалата й част е устойчиво и не представлява опасност.

„Посочената стена е собственост на болницата, тъй като се намира в неин имот. Единственото, което местната администрация може да направи, е да издаде предписание за ремонт и възстановяване, тъй като имотът не е общински, а е на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Ще се издаде и препоръка за обезопасяване на периметъра около частичното разрушение и компрометирания участък на подпорната стена“, каза още Даниел Панов. Той подчерта, че това ще се случи с поставянето на сигнална лента и ограничаване достъпа на пешеходци и нерегламентирано паркиране на автомобили в района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони