Ръгбист вкарва националите на Англия във форма

England's manager Gareth Southgate (R) and coach Steve Holland (L) talk during a training session at Tottenham Hotspur's training complex in Enfield, north London, on March 25, 2017 ahead of England's FIFA World Cup 2018 qualifier football match against Lithuania. / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

 

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е предприел революционни мерки в лагера на „трите лъва“. Младият специалист е въвел нови методи преди същинския тренировъчен процес като част от програмата за подобряването на резултатите.

Бившият мениджър на „Мидълзбро“ е задължил играчите да минават на тестове на урината преди всяка тренировка. Това се е случило по време на подготовката за мачовете с Германия (0:1) и Литва (2:0) през изминалата седмица.

Освен това националите били изследвани за качеството на техния сън като важна част от възстановителния процес.

За новите подходи Футболната асоциация на Англия е назначила Брус Кавана за отговорник по хранителния режим и физическото състояние на играчите. Австралиецът е работил в родината си, но за ръгби отбори, а сега е натоварен със задачата да подготви английския тим за Мондиала в Русия през 2018 г.

В програмата влизат тестове за всички аспекти на психическото и физическото състояние на състезателите. Освен това футболистите ще бъдат разпитвани за хранителния им режим в последните 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят