Ръст на престъпленията с дрога

63 престъпления, свързани с държане, разпространение на наркотици и отглеждане на марихуана са разплели полицаи в Шуменско за година. Има ръст спрямо 2016 г., когато криминалисти са работили по 40 случая.

И от прокуратурата в региона отчитат ръст на наблюдаваните и новообразуваните досъдебни производства с предмет наркотични вещества и прекурсори. Обвинителите са решили 50 дела от категорията, като броят на осъдените лица расте. Това е показател за добра работа, но от друга страна увеличеният брой на делата за наркотици е индикатор за все по-масовото разпространение и употребата на наркотичните вещества, което е тревожна тенденция, констатират от шуменското обвинение.

През м.г. в Шуменско бяха вкарани в затвора знакови имена от наркоразпространението. Венцислав Чобанов-Бомбето е зад решетките за 2,4 г. след като беше разбита негова канабисова оранжерия в град Нови пазар и беше иззета дрога за 22 000 лв. Зад решетките за 30 месеца е и Кънчо Кънчев-Монопола, който бе уличен да кара БМВ след употреба на марихуана, а до возилото беше открит плик с дрога. Христо Недялков-Метъла също е за 30 месеца в затвора за пласиране на дрога и сред непълнолетни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право