Сагата с новия договор на Чворович приключи

Сагата около новия договор на вратаря Иван Чворович с „Ботев” (Пд) приключи с хепиенд точно месец преди изтичането на стария му контракт навръх Нова година. Сръбският страж с български паспорт постигна споразумение с шефовете на „канарчетата” за нов 18-месечен договор. Той е до 30 юни 2019 г. и влиза в сила веднага след изтичането на сегашния контракт.

Иван Чворович пристигна в града под тепетата като свободен агент от „Левски” през месец януари тази година и вече натрупа 34 мача за "жълто-черния" клуб, като 12 от тях бяха през миналия сезон, а останалите 22 участия са от началото на настоящата кампания в Първа професионална лига и Лига Европа.

32-годишният вратар пази и в паметния финал за Купата на България, в който „Ботев“ спечели трофея след успех с 2:1 над „Лудогорец”, един от бившите тимове на родения в Белград футболист.

„Радвам се, че се въпросът с новия ми договор е вече решен и съм доволен, че оставам в „Ботев“. Отиващата си година бе една от най-вълнуващите за мен във футбола. Купата и емоциите, които преживяхме покрай участието в евротурнирите си заслужаваха. Надявам се да имаме още поводи за радост“, заяви Чворович, след като парафира новия си контракт.

„Имаме силен отбор, в който има доста добри футболисти. Колективът ни е сплотен и мисля, че можем да се развиваме и да постигаме още по-добри резултати. Вярвам, че ни чакат още много положителни емоции“, допълни титулярният страж на „канарчетата” от Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ