Салата с катък, пате от пилешки дроб с горски плодове конфитюр

В първия работен ден от празничната седмица ви представяме рецептите на новия майстор в кухнята на „Зодиак“ Георги Колаксъзов. Главният готвач на ресторант „Ла Кубанита“ в София ни разкрива тайните на две ястия, които ще допаднат както на любителите на традиционния вкус, така и на по-екзотичните гозби. Можете да ги опитате на място или да впечатлите гостите си, като ги приготвите у дома.

 

Салата с катък

Необходими продукти:

домат 120 г

краставица 80 г

тиквичка 150 г

патладжан 120 г

кротони 20 г

катък 50 г

прясно краве сирене 50 г

сол 2 г

1/8 от тортила (20 г)

червен лук 10 г

Начин на приготвяне:

Тиквичката и патладжанът се нарязват на кубчета и се изпържват до златисто. Доматът и краставицата се нарязват на едро. На дъното на чинията се поставят кротоните. Нарязаните домат, краставица, тиквичка и патладжан се смесват с катъка. Слагат се в чинията, парчето тортила се забива върху сместа като знаменце и в единия край се поставя червеният лук, нарязан на полумесеци. Сиренето се нарязва на кубчета и се поставя острани на салатата.

 

 

Пате от пилешки дроб с горски плодове конфитюр

Необходими продукти:22-5

пилешки дробчета 250 г

стар лук 100 г

сушени домати 30 г

масло 15 г

зехтин 20 мл

сол 2 г

черен пипер 2 г

една брускета

За конфито:

горски плодове 200 г

червено вино 200 мл

захар 200 г

Начин на приготвяне:

В нагорещен тиган се слага зехтинът, за да се запечатат пилешките дробчета. Добавя се лукът, овкусява се със сол и черен пипер и се задушава до готовност. Добавят се сушените домати и всичко се пасира в немного гладка смес. Докато е топло, се добавя бучка студено масло, разбърква се, за да се разтопи, и се поставя в подходящ съд да изстине.

За конфито: Продуктите се смесват на котлона. След като сместа се редуцира до една трета, я оставяме да изстине. Като изстине, на дъното на чиния се поставя конфито от горски плодове. В единия край поставяме изстиналия пастет, забиваме в него брускетите и ако са пресни плодовете, украсяваме.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме