Салвини лансира единен фронт на крайнодесните

Европейската мечта е изложена на заплаха от бюрократите и банкерите, заяви Салвини в Милано.

С “Визия за Европа за следващите 50 години”

Европа се управлява твърде дълго от банкери

Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви в понеделник в Милано началото на инициативата “Визия за Европа за следващите 50 години”, като част от концепцията му за обединение на крайнодесните и евроскептичните партии в ЕС в светлината на приближаващите през май избори за Европейски парламент, съобщи “Гардиън”.

“Европейската мечта е изложена на заплаха от бюрократите и банкерите, които управляват Европа. Която управляват твърде дълго, вместо властта да е на хората”, заяви Салвини в претъпканата зала на луксозен милански хотел, отбелязва кореспондентът на вестника.

Събитието беше рекламирано като лансиране на нова предизборна европейска коалиция със Салвини за неин лидер. Вместо това на сцената заедно със Салвини се появиха двама евродепутати от “Алтернатива за Германия” и от датската “Народна партия”, както и един кандидат за член на Европейския парламента от “Истинските финландци”.

Международни наблюдатели припомнят, че на фона на продължаващия ръст на популизма в Европа от последните години партиите с подобни послания продължават да трупат позиции сред избирателите от всички възрастови групи и социални прослойки. “Лигата” на Салвини в Италия, “Националното обединение” на Марин льо Пен във Франция и “Партията на свободата” в Австрия се очаква да получат изключително високи резултати на изборите за Европейски парламент през май и потенциално да потърсят начини за сформиране на обща политическа група в законодателното събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа