Салман Абеди е бил в Германия четири дни преди нападението в Манчестър

Манчестър, атака

Британската полиция спира да обменя информация за атаката със САЩ

Салман Абеди, атентаторът самоубиец, отнел в понеделник живота на 22 души на концерт в Манчестър, е бил в Германия четири дни преди атаката, съобщи днес телевизия "Скай нюз", цитирайки германското разузнаване, предаде Ройтерс.

Абеди е бил в Дюселдорф, на около 480 километра западно от Берлин. Според следователи той е бил част от по-голяма екстремистка мрежа.

Междувременн от полицията в Манчестър обявиха, че спират да обменят информация със специалните служби на Съединените щати по повод разследването на атентата на „Манчестър Арена”, пише Би Би Си.

Причина за това станаха снимки, публикувани в днешния брой на американския „Ню Йорк Таймс”, които са част от официалното разследване на атентата.

На тях се виждат останките от бомбата шрапнелите, намерени след атаката.

Това е второто изтичане на информация от страна на американските спецслужби, след като името на Салман Абеди беше оповестено по американските медии 24 часа след атаката.

Според Би Би Си британският вътрешен министър Амбър Ръд била „дълбоко подразнена” от изтеклата информация, като в разговорите с Вашингтон заявила, че очаква „това да не се случва повече”.

Според кореспондент на Би Би Си информацията е изтекла директно от спецслужбите, а не от Белия дом.

Тереза Мей ще разговаря с Доналд Тръмп по темата по време на срещата на върха на НАТО по-късно днес.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа