Салма Хайек: Вече не ми е важно да съм най-секси

Най-голямото ми постижение е откриването на любовта

Има нещо наистина красиво в латиноамериканската култура

За съжаление в развлекателната индустрия има нещо като срок на годност за жени и той често изтича, след като те навършат 30

Всички деца в класа на дъщеря ми вече имат смартфони, но това не ме интересува и аз все още не съм купила устройство за нея. Има още време, докато пораснe за личен телефон

Актрисата се завръща на екрана с „Как да бъдеш латино любовник“

Салма Хайек е една от най-големите латиноамерикански звезди в Холивуд. Тя пробива в голямото кино с роли в „От здрач до зори“ и „Десперадо“ на Робърт Родригес. През 90-те се превръща в световна секс икона и е една от най-желаните жени в публичното пространство. Салма се утвърждава като качествена актриса с драматични изпълнения във филми като „Фрида“ и „Диваци“ на Оливър Стоун. На 50 години тя продължава да бъде смятана за една от най-красивите и атрактивни жени в развлекателната индустрия.

Интервюто със Салма Хайек е предоставено специално на „Труд“ от The Interview People.

- Как се чувствате на 50 години след толкова много професионални постижения?

- Чувствам се като страшна късметлийка. За моята възраст от 50 години съм постигнала много неща. Но най-огромно щастие ми доставя откриването на любовта. Открих любовта и това ме кара да смятам себе си за изключително голяма късметлийка.

Това за мен е №1, най-голямото ми постижение. Несъмнено. Имам до себе си фантастичен партньор, с когото мога да споделя живота си и в когото още съм влюбена. Той ме подкрепя, вдъхновява ме, стимулира ме да израствам като личност. Късметлийка съм също, защото имах възможността да родя дете. То се появи късно в живота ми и бе напълно вероятно да не успея да имам собствено потомство, но все пак стана. Съпругът ми Франсоа има три деца от друга връзка и сега двамата имаме общо четири, а аз обичам децата страшно много. В момента мога да имам едновременно кариера и голямо семейство, което е страхотно.

Защото често жените на моята възраст имат проблеми в Холивуд, казвали са ми, че няма как да работя тук, за съжаление в развлекателната индустрия има нещо като срок на годност за жени и той често изтича, след като те навършат 30.

- Живеем в интересни и вълнуващи времена...

- Много съм щастлива, че живея в епоха, която донесе толкова много промени за латиноамериканската общност. Трябва да работим постоянно. Сега всичко е различно. Когато започвах своята кариера, беше несравнимо по-трудно да пробиеш и да успееш. Положението на жените също се промени. Животът ми предложи страшно интересни ситуации и събития, станах свидетел на толкова прекрасни неща и промени. Аз съм на 50 години и съм щастлива, че съм на 50 години и съм успяла да науча толкова много неща. Също така философията ми за живота, сега като съм на половин век, вече диктува да релаксирам повече. Не е проблем да не съм най-красива или най-секси. Разбирате ли какво имам предвид. Сега хората могат да вникнат и в другите страни от моята личност, защото няма да са толкова разсеяни от младостта и красотата. Чувствам се комфортно във възрастта и кожата си. Дори белите коси не са ми проблем и вече ги пускам.

- Няма ли да боядисате косата си в бъдеще?

- Сега не искам да го правя, защото съм любопитна как ще изглеждам. Най-вероятно ще трябва да се боядисам за следващия си филм, но засега се радвам на белите коси. Нямам ботокс и други интервенции. Може би на по-късен етап ще променя мнението си, но засега нямам никакви проблеми с това да бъде една жена на 50 години.

- Играете ролята на майка в новия си филм “Как да бъдеш латино любовник”. Как сравнявате кинообраза с реалната си майчинска роля в живота?

- С героинята ми от филма, която се казва Сара, споделяме множество майчински техники. Аз също не давам на моята дъщеря Валентина Палома Пино да ползва смартфон, защото е още само на 9 години. Важно е децата отрано да бъдат научени, че има неща, които не могат да имат, а понякога и не трябва да имат. Трябва да знаят, че ще получат някои неща, които желаят сега, чак след години. Важно е да осъзнаят, че не всяка тяхна прищявка ще бъде изпълнена автоматично, механично и на момента.

Всички деца в класа на дъщеря ми вече имат смартфони, но това не ме интересува и аз все още не съм купила устройство за нея. Има още време, докато порасне за личен телефон.

Но иначе не съм особено строг родител, не съм стриктна с нея и я окуражавам да пробва различни неща, да експериментира, да бъде любопитна към света около нея. Само в някои отношения съм стриктна и принципна и държа на тях, държа да има няколко основни правила, които да се спазват. На мнение съм, че балансът между правила и лична свобода е от изключително значение за развитието на децата и изобщо не е лесно да бъде постигнат. Индивидуалността на всяко дете е много важна, защото не всички деца са еднакви и един родител никога не трябва да забравя това.

- Как гледате днес на вашия мексикански произход?

- Има нещо наистина красиво в латиноамериканската култура и в този филм се опитахме да го пресъздадем през моя персонаж, да го въплътим в образа. Ние не обичаме да предаваме нашите хора, имаме силно чувство за общност. Държим страшно много на семейството. Имаме капацитет да прощаваме. Винаги сме готови да отворим вратите си и да подкрепяме своите хора в добри и лоши времена. За нас кръвната връзка е особено силна и мексиканците държат изключително много на нея. Това ме кара да се гордея със своя латиноамерикански произход.

Уважаваме по-възрастните. В Америка забелязвам много хора, които просто се отказват от своите остаряващи родители и близки, защото в един момент те стават пречка за тях, превръщат се в препятствие, развалят комфорта. Вярвам, че трябва да се справим с това и да надмогнем подобни поведенчески модели. Чувствам, че сме длъжни да уважаваме мъдростта на по-възрастните, да обичаме и почитаме техния опит и живот. Те са ни отгледали, дали са ни ценни житейски напътствия, превърнали са ни в личности. Да се уважават възрастните хора е добродетел, от която се нуждаем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта