Самолет с членове на правителството, е кацнал аварийно заради спукано стъкло

Самолет, с който пътували вицепремиерът Красимир Карачанов и други членове на правителството, е кацнал аварийно във Виена. Машината изпълнявала полет от Брюксел към София.

„Това, което се случи, беше, че се спука предното стъкло на пилотската кабина. Благодарение на професионализма на пилотите на авиокомпания „България Ер”, самолетът беше приземен без паника и инциденти”, разказа Каракачанов по Нова ТВ.

Такова спукано стъкло може да доведе до разхерметизиране на пилотската кабина и оттам нататък нещата стават трудни за овладяване, каза Каракачанов.

Вицепремиерът отбеляза, че в самолета не са усетили, че нещо се случва, а са били предупредени, че ще кацнат аварийно. Всички пътуващи бяха спокойни, каза още той.

След това бил изпратен друг самолет, който да превози пасажерите до крайната им дестинация.

Красимир Каракачанов коментира и трагичния инцидент в Страсбург: "Това не е приумица на двама-трима луди, които живеят в Европа. Това е сблъсък между две цивилизации. Самата Европа със своята глупаво либерална политика, която позволи подобни тенденции да се развиват и в Близкия изтоку и в самата Европа е причина за това, което се случва. В България никога не е сваляно нивото на готовност да се реагира и да се предотвратяват подобни опити за атентати. Работи се и се обменя информация с европейските служби. Нашите служби правят всичко възможно, което могат".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България