Самотен баща нападна социални работници във Вършец

Снимка: Архив

Жител на ромския квартал във Вършец е нападнал екип на отдел „Закрила на детето” при опит да извършат проверка в дома, където отглеждал децата си. При сблъсъка няма пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Схватката се разразила във вторник към 14.30 ч. в квартал „Изток” във Вършец. Служители на отдела на Агенция „Закрила на децата” в Берковица пристигнали в циганската махала, за да  проверят на място, условията, при които се отглеждат малки деца. Социалните работници имали информация, че 34 годишният Миладин В. сам се грижи за няколко хлапета, тъй като жена му го била напуснала. Най-малкото дете било на 2 месеца. Бащата обаче не пуснал експертите в къщата си, пламнал скандал и мъжът се нахвърлил върху служителите с дървен кол, метнал и тухла към тях.

След сигнал в полицията на мястото пристигнал дежурен автопатрул. При вида на униформените Миладин В. избягал и се укрил,  но бил открит и разпитан в Районното управление във Вършец. Според запознати преди година социални служители са извели двегодишно дете от семейството на Миладин заради мизерията, в която живеело.  По случая е образувано досъдебно производство за съпротива на орган на властта с изключителна дързост и цинизъм, за което законът предвижда до 5 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право