Самотен фен пътува 1100 км и видя победа на любимия си отбор

Самотен фен пътува над 1100 км, за да подкрепи шведския „Йефле“ при гостуването на „Калмар“ в мач от местното първенство. Новината за привърженика на тима, намиращ се сред изпадащите в местния шампионат, бързо обиколи световните медии. Въпреки че привърженикът изглеждаше нелепо на трибуната за гости на 12-хилядния „Гулдфагелн Арена“, той бе зарадван от своите любимци. „Йефле“ победи с 1:0 „Калмар“, а след двубоя всички играчи отдадоха почит на своя верен привърженик, като заедно с него отпразнуваха победата. Веднага след мача от клуба излязоха с официално благодарствено писмо към запалянкото, който въпреки голямото разстояние реши да подкрепи любимия си отбор.

Странен случай имаше и на друго място в Скандинавия. Датският „Мидтийланд“, за който Николай Бодуров игра от този февруари до лятото, беше обран по време на мач за купата на Дания. Радостта на футболистите от победата с 3:1 в третия кръг на надпреварата като гост на втородивизионния „Фремад“ (Амагер) беше помрачена, след като при завръщането си в съблекалнята те открили, че са станали жертва на крадци.

„Много ценни неща липсват - телефони, ключове за коли и други вещи“, коментира спортният директор на отбора Клаус Стейнлейн.

От полицията веднага са започнали разследване на случая, а репортер от местно издание написа, че футболистите са напуснали бесни и с нецензурни викове стадион „Сундби Идретспарк“ в Копенхаген.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят