Самотник изгоря при пожар в сграда на жп гарата в Нова Загора

Снимка: Архив

Мъж изгоря при пожар през нощта срещу 1 ноември в Нова Загора - съобщиха от полицията.

В 2,32 ч. е подаден сигнал, че гори неизполваемата част на сградата на жп-гарата в града.

Пламъците са обхванали първия етаж, стълбището и покривната конструкция от западната част на постройката. Екип от местната пожарна е ликвидирал огъня в 4,30 ч. Обгорелият труп е открит при извършения по-късно оглед на местопроизшествието.

Следи от насилствена смърт не са открити. Установено е самоличността на загиналия - 62-годишен жител на новозагорското с.Полско Пъдарево. Той имал дом в родното си село. Но често обикалял в околните населени места и Нова Загора в търсене на компания по чашка.

Във фаталната вечер намерил подслон в неизползвания жп-имот. Огънят е бил запален в помещението, вероятно заради ниските нощни температури. Смъртта е настъпила от задушливите газове при горенето. Изяснява се дали преди да лумне пожара загиналият е бил сам, или с него е имало и други клошари. За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Сливен.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за палеж, при който по непредпазливост е причинена смърт. По този текст законът предвижда от 5 до 15 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България