Самоубиец оцеля след скок от 9-ия етаж на УМБАЛ "Пловдив"

Пациент на УМБАЛ "Пловдив" оцеля по чудо след скок от деветия етаж на бившата Окръжна болница на бул. "България" в града под тепетата.

Опитът за самоубийство бил извършен между 8.30 и 9 часа, а мъжът бил лекуван от алкохолизъм и цироза на черния дроб, бил поставен на системи и най-вероятно изпаднал в състояние на делириум, тъй като започнал да вика, че вижда някаква светлина в тунела и трябва да я достигне. Вместо това достигнал до терасата на деветия етаж и летял 6 етажа надолу, но извадил невероятен късмет, тъй като тялото му приземило върху ламаринения покрив на кухненския блок на болницата и това му спасило живота.

Мястото, където паднал, обаче било трудно достъпно и се наложило да се вика екип на пожарната, който да го постави на носилка и да бъде изтеглен нагоре към най-близкия етаж на лечебницата и му се окаже първа помощ.

При първоначалния преглед се установило, че самоубиецът е със счупена ръка, но имал и рани по главата и шията, както и съмения и за тежка черепно-мозъчна травма. По тази причина пациентът, който е с опасност за живота, бил преместен от УМБАЛ "Пловдив" в нервнохирургичната клиника на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив, за да му бъде извършена спешна операция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България