Само една титла липсва на КР7

Пет титли в Шампионската лига, пет „Златни топки“, европейски шампион, още куп индивидуални награди. Всичко това е в колекцията на Кристиано Роналдо, един от най-най-великите футболисти в историята. „Спортинг“, „Манчестър Юнайтед“, „Реал“ и Португалия донесоха на нападателя слава и пари, от която на всеки може да се замае главата.

В следващия месец Роналдо може да завърши пъзела с най-ценното отличие, което единствено му липсва – титлата на световен шампион. Никой не вярваше, че Португалия ще успее на Евро 2016. Кристиано обърка сметките.

Още на 10 години Роналдо е орисан да печели. Първата му купа е с „Насионал“ (Мадейра) – на 11 става най-добрият млад играч на Адриатическия архипелаг. Вече на 33 му липсва само една титла на европейските клубни шампиони, за да се изравни с Пако Хенто – друга легенда на „Реал“, триумфирал шест пъти.

До снощи в националния отбор Роналдо имаше 149 мача, в които бе вкарал 81 гола. И двете постижения са рекорд. „Казват, че Еузебио и Фиго са легендите на Португалия, но Рони отдавна ги е минал“, твърди Рио Фърдинанд, един от големите му приятели в „Манчестър Юнайтед“.

Големите първенства помнят много сълзи от Роналдо. Първите бяха след финала на Евро 2004, когато Португалия падна от Гърция. На Мондиал 2006 плака, напускайки контузен терена. На финала на Евро 2016 не можеше да се сдържи, защото трябваше да излезе с травма. Дойде и Мондиал 2014. Там Роналдо се разписа на трето поредно световно, но Португалия отпадна.

Сега на ред е Русия. Вероятно последното световно на Роналдо. И пъзелът може да бъде завършен. Тогава сълзите ще са от радост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят