Само от 2015-а държавата дала 2,5 млн. лв. за ремонт на зали

След ремонта Габриела Петрова също вече се радва на по-приятна атмосфера за подготовка в Пловдив.

Близо 2,5 млн. лева държавата е дала за обновяване на спортни съоръжения за лека атлетика от 2015 година, обяви министър Красен Кралев на парламентарно питане.

„В момента имаме няколко много перспективни състезатели и това е една от причините да обръщаме специално внимание на инфраструктурата за този спорт“, продължи той.

В края на 2018-а в Пловдив бяха открити две реновирани зали на клубовете „Ботев“ и „Локомотив“, където се подготвят шампионката от младежките олимпийски игри Александра Начева и спортист №1 на България за 2015-а Габриела Петрова. А вложените средства са около 660 000 лв.

Сред реновираните обекти са още пистите в Сливен, Сандански, Кюстендил, а в Хасково бе изградена нова такава на стадиона. През януари бе дадено началото на обновяването на залата в Добрич, където е единствената кръгова писта на закрито в Източна Европа. За ремонта ще отидат около 370 000 лв.

До момента държавата е инвестирала в съоръжения 63 млн. лв. За "Арена Бургас" са дадени 53,7 млн. лв. А през 2017 г. бе открита обновената „Асикс Арена“, бившата „Фестивална“, в чийто ремонт са инвестирани над 7 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт