Само през януари в "Левски" са вкарани над 2 млн. лв.

Снимка: Денислав Стойчев

Само пред януари Васил Божков и Национална лотария са вкарали над 2 милиона лева в "Левски". Бизнесменът участва на втора среща с фенове, на която присъстваха и журналисти в първите 10 минути.

"Има грубо нарушение на конституцията - каза Божков. - Взимаме от един и даваме на друг. Готов съм да остана начело на "Левски", но не виждам смисъл, ако не запазя бизнеса. От вас научавам, че ще има среща между премиера и феновете."

Димитър Ганев, изпълнителен директор на Национална лотария, заяви, че във футболния клуб са постъпили около 19 милиона лева в последните 11 месеца. "Те са от спонсорства и дарения - обясни бизнесменът. - Има още пет милиона от Лотарията под фирмата на дългосрочно финансиране. "Левски" не е задлъжнял повече. Покрити са стари задължения в размер на 7 348 000 лева. Имаме споразумение с НАП, което агенцията може да потвърди. Нямаме просрочени задължения. "Левски" е платежоспособен. Не се притесняваме от кредитори. А непрекъснато се получават нови и нови искания."

"Левски" ще отиде на съд с "Главболгарстрой" - фирмата, която направи реконструкцията на "Герена". Тя иска 3 104 292 милиона лева от клуба. "Нашите адвокати смятат, че не дължим тези пари и ще се видим в съда", обясни Ганев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ