Самуилов взе "Ботев" (Пд) срещу един лев

"Ботев" (Пловдив) официално има нов собственик. Неговото име е Георги Самуилов. Бизнесменът взе "жълто-черните" срещу един лев. Самуилов вече е притежател на 60% от акциите на клуба.

"Те се прехвърлят от сдружение "ПФК Ботев", което е включило клауза в договора, че ако някой ден Самуилов реши да продава клуба, ще го стори срещу същата сума", пише тимът на своя сайт.

Един процент от акциите остават за сдружението, което е собственик на емблемата и историята на "канарчетата", а 39% са на ТЦ-ИМЕ.

Георги Самуилов вече обяви, че голямата му цел е да построи стадион "Христо Ботев" и тимът да е завърне в дома си, след като в последните години домакинстват на тренировъчната си база в Коматево.

Другата новина от клуба е свързана с преговорите с Омар Косоко. Играчът ще подпише договор веднага щом разтрогне с дубайския „Ал Дуджейра“.

Дуде Ндонгала пък преминава в румънския „Политехника“ (Яш), съобщава сайтът „Пловдив дерби“.

„Крило ще парафира с тима от северната ни съседка за срок от 2 години, а според споразумението между клубовете, ако Ндонгла бъде продаден, „жълто-черните“ ще получат 20% от трансферната сума“, пише още изданието под Тепето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ