Самюел е звяр, обяви треньорът на Кошмара

Щабовете на Кубрат Пулев и на Самюел Питър не изразиха притеснения относно прогнозите на букмейкърите за развоя на съботния бой. Двамата ще излязат за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в „Арена Армеец”.

Според ставките българинът е абсолютен фаворит с коефициент 1,03, а за Нигерийския кошмар се дават шансове 11:1.

„Няма значение какво е съотношението, важна е битката на ринга - заяви Кале Зауерланд, мениджър на Пулев. - А колко силен е Самюел Питър, може да попитате Владимир Кличко, с когото той е имал две срещи.”

От щаба на Нигерийския кошмар също изразиха пренебрежение към букмейкърите и поканиха публиката да се наслади на истинско шоу.

„На ринга ще излязат двама гиганти в тежка категория - обяви Ивайло Гоцев, мениджър на Питър. - България има най-добрия професионален боксьор за всички времена и публиката трябва да го знае. А това, което ще се случи в събота, е нещо уникално и не е за изпускане. Да гледаш подобен мач на живо е невероятна емоция и усещане. Пожелавам добро представяне и на двамата и нека по-добрият да победи.”

Кубрат Пулев разкри, че най-важното за него ще бъде концентрацията. „Готов съм за този мач - обяви Кобрата. - Противникът ми е добър, но мисля, че аз съм по-добрият. Боксът е комплексен спорт, всичко е от значение - физическа подготовка, бързина, стратегия. Направих много добра подготовка, а тренировката е половината от победата!”

Родни Крислър, наставник на Самюел Питър, разкри, че неговият боксьор трябва да бъде сам себе си на ринга, за да победи.

„Които не го познават, не знаят колко могъщ е той - каза Крислър. - Самюел е същински звяр, ще се убедите. Не ни притеснява публиката, по-скоро се притеснявам за неговия опонент.”

Освен кулминационния мач галавечерта ще представи още 5 битки. В една от тях Тервел Пулев ще дебютира на профиринга.

При победа - Кобрата срещу Джошуа

„Кубрат Пулев ще стане официален претендент на британеца Антъни Джошуа за титлата на Световната боксова асоциация - обяви Кале Зауерланд, мениджър на българина, на пресконференция в София. - Но това ще се случи само след задължителна победа над Самюел Питер в събота.”

Немският промоутър вече е получил потвърждение от щаба на британеца за подобна среща.

„За Кубрат да се бие пред родна публика, е сбъдната мечта - продължи Зауерланд. - А подкрепата на феновете ще му даде допълнително криле.”

Мениджърът обаче отказа да обяви сума, за която ще се бият двамата. Но разкри, че премията е в милиони долари.

Зауерланд изказа суперлативи към противника на Кобрата: „Питър е опасен съперник, който има силен удар, както и бивш световен шампион, не е за подценяване”, допълни промоутърът.

За битката в „Арена Армеец” утре са останали по-малко от 1000 непродадени билети, като организаторите предвиждат да пуснат и допълнителни пропуски.

Нигерийския кошмар

„За първи път съм в България, тук е страхотно – заяви Самюел Питър (вляво), който неотлъчно бе следван от своя треньор Родни Клислър. – Чувствам се щастлив, благодаря за поканата. Предстои страхотен сблъсък. Тук съм, за да победя. Да, имам два мача за последните 2 години, но не се бойте, аз съм роден шампион!”

Ивайло Гоцев: Не сме дошли, за да загубим

„Загуба? Не сме дошли в България, за да загубим - заяви Ивайло Гоцев, мениджър на Нигерийския кошмар. - Самюел Питер имаше всичко, сега на Кубрат Пулев му предстои да качва върхове. Веднъж опита да стане световен шампион  - не успя. Сигурен съм, ще се пробва отново. Тук сме да направим уникален мач и да сме сериозни опоненти.”

Гоцев изрази надежда за развитието на тежка категория след ерата на братята Кличко.

Ули Вегнер: Впечатлен съм от интелекта на Пулев

„Впечатлен съм от интелекта на Кубрат Пулев - заяви Ули Вегнер, треньор на българина. - Начинът, по който обработва информацията, както и способността да анализира резултатите. Той ще стане световен шампион, има добри предпоставки за това.”

Наставникът изрази най-важната цел в момента за Кобрата - да се представи убедително срещу Самюел Питер и да достави с играта си удоволствие на българските фенове.

Германците отдавна следят Пулев-младши

От немския клуб „Зауерланд”обявиха, че отдавна следят изявите на Тервел Пулев. „Той се отличава от своя брат Кубрат по стил, но също като него е много мислещ боксьор - обяви мениджърът Кале Зауерланд. - Тервел отделя много внимание на това, което прави. Харизматичен боксьор е, като Кобрата. Успешният му дебют е много важен за бъдещите ни отношения.”

Тервел не се смята за фаворит

Бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев обяви, че не се смята за фаворит в дебютния си мач на профиринга. Неговият съперник е с отрицателен баланс, но без нокаути.

„След като хърватинът няма предсрочно приключили мачове, значи е издръжлив боксьор и не е за подценяване - заяви Тервел.  - От този мач зависят и взаимоотношенията ми със „Зауерланд” в бъдеще. Ако спечеля, надявам се подготовката ми да продължи в Германия.”

Снимка СПОРТАЛ

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт