Сандански е домакин на конкурс за красота

Тита ще пее за участниците

Деца, тийнейджъри, мъже и жени от 21 държави пристигат в Сандански за поредното издание на един от най-популярните конкурси за красота в света Miss & Mr. Grand Sea. Градът за втора година е домакин на престижното състезание, което ще се проведе от 25 до 28 юни под мотото „Усети приятелството”.

В първия ден на конкурса участниците ще бъдат предизвикани да дефилират с национални костюми в центъра на Сандански. Жителите и гостите на града ще се докоснат до културите на Алжир, Австралия, България, Кюрасао, Етиопия, Франция, Унгария, Индия, Ливан, Малайзия, Малта, Молдова, Мозамбик, Холандия, Палестина, Филипини, Румъния, Русия, Шри Ланка, Суринам, Украйна.

Едноседмичната програма на състезанието за красота включва още междинни конкурси, интервюта, фотосесии, ежедневни предизвикателства, а „черешката на тортата” е бляскавият гранд финал на 28 юни в Летния театър на града. Сцената му ще се превърне в арена на красота, където моделите ще дефилират в официални костюми. Специален гост в последната вечер ще бъде поп сензацията Христина Христова - Тита.

Miss & Mr. Grand Sea е сред най-големите конкурси за красота в света. Основан е през 1994 г. от бивш топ модел на Колумбия, като оригиналното му име e Miss and Mr. Pacific Universe. През 1998 г. променя името си на Miss and Mister Sea и премества централата си от Колумбия в Перу.

В края на 2012 г. българска делегация прави неочакван пробив в конкурса, като „открадва” няколко първи места. След което подава заявка за домакинство на състезанието.

През 2015 г. в София и Пловдив са посрещнати участници от над 25 страни, които пристигат от няколко континента. За първи път в историята на състезанието то се провежда в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл