Санират още 5 блока в Нови пазар с над 5 млн. лева

 

В град Нови пазар стартира обновлението на пет нови жилищни блока по Националната програма за енергийна ефективност.Близо 5,140 млн.лв. ще бъдат вложени в саниране на сградите. Край тях изпълнителите вече вдигат строителни скелета. Късметлиите, успяли да се организират, кандидатстват и да бъдат одобрени са на улиците "Стефан Караджа"39 и 48, "Цар Освободител"16, "Чавдар войвода"2 и "Бачо Киро"2.

341 домакинства от петте блока ще се възползват безвъзмездно от националната програма. Когато жилищата им бъдат готови, ще реализират поне 30% икономия на разходи за отопление, гарантира градоначалникът на Нови пазар Ивайло Камаджиев в четвъртък, когато бе даден официален старт на санирането. До месец започва обновление на още три блока в града по същата правителствена програма, добави той.

Според градоначалника, живеещите в жилищните кооперации, за които е предвиден ремонт на покриви, смяна на дограмата с нова ПВЦ и топлоизолация, не бива да имат никакви притеснения от наближаващата зима.

"Всяка седмица ще се правят строителни оперативки, нищо няма да бъде направено, без съгласието на обитателите. Когато видим лошо време, може с Протокол 10 да спрем дейностите и при благоприятно, пак да се стартират", каза Камаджиев.

Както "Труд" писа, общо 20 коопераци в община Нови пазар ще бъдат ремонтирани. За 12 от тях средствата са по ОП "Региони в растеж", а за останалите от националната програма. В града в момента се санират и сградите на полицията, общината, предвиден е ремонт и на пожарната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България