Санкциите срещу „Северен поток 2“ са включени в проектобюджета за отбрана на САЩ

Снимка: Архив

Сенатът на САЩ включи санкциите срещу „Северен поток 2“ в своя законопроект за бюджета за отбрана за 2020 г., съобщи агенция „Блумбърг“. Според агенцията ограничителните мерки ще засегнат плавателните съдове, които полагат тръбопровода, и ръководителите на свързани с него компании. Може да им бъдат отказани визи и блокирани транзакции с имуществото им в Съединените щати.

Сенаторите възнамеряват да настояват законопроектът да бъде приет в този му вид, тъй като те са разочаровани от неспособността на президента Доналд Тръмп да възпрепятства изпълнението на проекта, пише „Блумбърг“.

По-рано плановете за включване на санкции срещу „Северен поток 2“ в законопроекта за бюджета за отбрана бяха обявени от ръководителя на комисията по външни отношения на Сената Джим Риш. Според него представители на горната камара на Конгреса са принудени да предприемат подобна стъпка, тъй като "прозорецът на възможностите се затваря" и по-голямата част от тръбопровода вече е изграден. Според мнението на политика заплахата от ограничителни мерки ще принуди строителните компании да откажат да участват в проекта. И ако се прилагат санкциите, тогава, смята Риш, Русия ще трябва да търси нови изпълнители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка