Санкции за 23 000 лв. глоби за неспазване на забраната за тютюнопушене са наложени в Пазарджик

Инспектори от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик са съставили санкции за 23 хиляди лева за неспазване на забраната за тютюнопушене, съобщиха от инспекцията. Контролът се осъществява от здравните инспектори целогодишно, като под внимание се вземат и постъпилите сигнали от граждани и организации.

През миналата година са извършени 4221 проверки на обекти в областта, в т.ч. вечерни и нощни – със съдействието на служители от ОДМВР-Пазарджик. Проверени са 472 обекта за хранене и развлечения, 871 детски и учебни заведения, 671 лечебни и здравни заведения, 2171 други закрити обекти с обществено предназначение, в т.ч. бръснарски, фризьорски и козметични салони, фитнес зали, хотели и мотели СПА центрове, площадки за игра, плувни басейни, транспортни средства и др., 36 открити обществени места /площадки за игра, спортни обекти и др.

За констатирани нарушения са издадени 30 наказателни постановления на стойност 23 хил. лв., от които 21 на физически лица, 5 на еднолични търговци и 4 на юридически лица. Най-често забраната за тютюнопушене на закрито се нарушава от заведенията за обществено хранене и развлечения (кафе-аперитиви, барове и ресторанти), показват наблюденията от проверките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони