Саудитският престолонаследник: Башар Асад няма да напусне скоро президентския пост в Сирия

Сирийският президент Башар Асад, за чието оттегляне настояват представителите на сирийската опозиция и редица западни страни, ще запази властта, заяви саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман в интервю за списание "Тайм".

"Башар ще остане. Мисля, че е в негов интерес да не позволи на иранците да правят, каквото им хрумне", заяви принцът. Той изрази надежда, че подразделенията на американската армия ще останат на сирийска територия.

"Смятаме, че американските войски трябва да останат в средносрочна перспектива, а може би и за дълъг срок", подчерта принц Мохамед бин Салман. В противен случай според него САЩ и съюзниците им ще загубят военната база в провинция Дейр аз Зур, използвана за координиране на операции срещу "Ислямска държава".

В четвъртък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че американските войски може да напуснат Сирия много скоро, тъй като предстои джихадистите от Ислямска държава да бъдат напълно разгромени. По думите му, вече е време за Сирия да се погрижат "други хора", припомня агенция ТАСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят