САЩ забраниха пътуванията и до Великобритания и Ирландия

Снимка: Архив

Съединените щати заявиха, че засилват борбата си срещу коронавируса и разширяват забраната за пътуване до и от Европа, за да включат Обединеното кралство и Ирландия, като същевременно признават, че се обмислят и някои вътрешни ограничения за пътуване, предава AFP.

Президентът Доналд Тръмп реши да „спре всички пътувания от Обединеното кралство и Ирландия“ от 4:00 Гринуичко време (6:00 часа българско време) във вторник, заяви вицепрезидентът Майк Пенс на пресконференция в Белия дом.

"Американците от Обединеното кралство или Ирландия могат да се приберат. Легалните жители могат да се приберат", каза Пенс и добави, че такива хора ще бъдат "преместени през определени летища и обработвани".

Междувременно Тръмп посъветва да не се предприемат несъществени пътувания и заяви, че служителите обмислят да налагат ограничения за пътуване и в рамките на САЩ.

"Ако не трябва да пътувате, аз не бих го направил", каза Тръмп на пресконференцията. "Искаме това нещо да приключи. Не искаме много хора да се заразят."

Тръмп разговаря с британския премиер Борис Джонсън в събота за новите ограничения, според пресслужбата на Белия дом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка