САЩ изтеглят оборудване от Сирия, но не и войски засега

Американските военни започнаха да преместват несъществено оборудване от Сирия, но засега не изтеглят войски, заявиха служители на отбраната на фона на несигурността относно планираното от Америка напускане на арабската страна, предава АФП.

Във времето, откакто даде заповедта и Пентагонът започна да я прилага, самият Доналд Тръмп и членовете на неговата администрация изпращат смесени послания за това, кога може действително да се изтегли войската.

Съветникът по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън обяви в неделя условията за оттегляне, което изглежда ще забави процеса за неопределено време, пише агенцията.

Късно в петък, говорителят на Пентагона Шон Робъртсън заяви, че операция "Наследена решимост" осъществява организираното изтегляне на сили от Североизточна Сирия в рамките на координирана от американското правителство рамка. "

Оттеглянето, каза Робъртсън, "се основава на оперативните условия на място, включително разговорите с нашите съюзници и партньори и не е предмет на предварителен график".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток