САЩ може да финансира разкопките при крепостта Хоталич край Севлиево

Добрият бизнес климат и новите възможности за развитието на бизнеса бяха сред обсъжданите теми на официалната среща на Н. Пр. Посланика на САЩ у нас Ерик Рубин с кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Д-р Иванов представи големите инвеститори в района и разказа как е постигнат през годините добрият инвестиционния климат в общината. По думите му в момента заради добрата бизнес среда се увеличават и доходите на населението. „Част от хората пътуват от Габрово и други областни градове на страната, за да работят тук”- подчерта кметът на Севлиево.

Посланик Рубин благодари за гостоприемството на домакина д-р Иванов и изрази задоволството си от вложенията на американските компании в района. Той сподели, че образованието е от изключителна важност и изрази готовност да съдейства за повишаване на езиковата подготовка на заетите в севлиевските фирми. Посланик Рубин остана впечатлен от добрата бизнес среда, която предлага Севлиево и сподели мнението на кмета, че е по-голяма част от вложените в района средства трябва да остават тук.

Посланикът прояви и сериозен интерес към културните забележителности на Севлиево. Американската страна ще търси възможности да финансира разкопките, които се правят в момента при средновековната крепост Хоталич, стана ясно още по време на срещата.

Кметът д-р Иванов благодари за топлите думи и подари на посланик Рубин статуетка на Паметника на свободата - символ на града. Монументът е дело на италианския скулптор Арнолдо Дзоки, който е автор на множество известни творби, включително и на паметника “Цар освободител” в София. Посланик Рубин получи и ценна книга с уникалните забележителности на Севлиево, свързани с богатата история, култура и традиции на града.

От своя страна посланикът подари на кмета албум със забележителностите на Вашингтон, след което се срещна с представители на основните инвеститори в района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони