САЩ наложиха санкции на фирми и физически лица за връзки с ИДИЛ

Съединените щати наложиха санкции срещу пет обекта и четирима граждани на Турция, Афганистан и Сирия заради връзки с терористичната група "Ислямска държава" /ИД/, се казва в съобщение на Министерството на финансите на САЩ.

„Днес Департаментът за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите идентифицира двама агенти за обществени поръчки на ИД в Ирак и Сирия и четири компании, свързани с ИД, опериращи в Сирия, Турция и в Персийския залив и Европа за осигуряване на критична финансова и логистична подкрепа за терористичната органицация“, се казва в съобщението.

Министерството на финансите също така заяви, че е предприело действия срещу базираната в Афганистан Организация за социално подпомагане Nejaat, която е използване фалшиви благотворителни акции като прикритие за улесняване на прехвърлянето на средства и подкрепа на дейностите на ИД в Афганистан.

"Министерството на финансите също предприе действия срещу двама висши служители, свързани с тази организация", се казва в съобщението.

На 27 октомври президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че лидерът на ИД Багдади е бил убит по време на нападение на САЩ в скривалището му в Сирия, като се е взривил, след като е бил преследван в тунел без изход.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка