САЩ преобразуват военни бази в лагери за мигранти

Снимка: Архив

Американските военни сили подготвят план за преобразуването на отдалечени военни бази в Калифорния, Алабама и Аризона в лагери за настаняване на мигранти.

Чернова на предложението, насочено към министъра на отбраната на САЩ, разглежда издигането на временни градове от палатки за 25 000 мигранти в изоставени летища край Алабама и за създаването на два лагера за 47 000 мигранти, разположени в неизползвани бази край Сан Франциско и Южна Калифорния. Планирано е построяването на още един такъв център на летище на морската пехота близо до град Юма в щата Аризона.

Според направените рекапитулации за половин година американският боен флот ще похарчи 233 млн. долара за строителството и използването на лагер от палатки за 25 000 души, съобщава сп. „Тайм“, цитирано от БНТ .

Военните все още нямат заповед за строителството на такива центрове. Представителят на американските военноморски сили Грег Икс не коментира тези планове и заяви, че „би било неуместно да се обсъждат документи за вътрешно ползване“, които засега не са утвърдени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка