САЩ пуснаха нови снимки от нападението срещу танкери в Оманския залив, според тях доказват вината на Иран

Снимка: архив

Пентагонът разпространи нови снимки, които според американските представители показват, че членове на иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) са отговорни за нападенията срещу два петролни танкера в Оманския залив миналата седмица, предадоха световните агенции.

Според военните снимките, направени от хеликоптер на флота, показват как членове на иранските сили отстраняват невзривила се мина от японския танкер "Кокука Кърейджъс", уточнява Асошиейтед прес.

На други снимки се вижда голяма дупка в корпуса на кораба, над ватерлинията, която според американските военни изглежда е била причинена от друга мина.

Миналата седмица САЩ пусна видео, на което, според тях се вижда как иранските сили махат невзривилата се мина. Великобритания побърза да подкрепи обвиненията на Вашингтон. Европейският съюз от своя страна предупреди да не се предприемат прибъразни мерки в тази ситуация, а външният министър на Германя Хайко Маас заяви, че видеото и снимките, предоставени от Щатите, не доказват по категоричен начин вината на Иран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят