САЩ с предупреждение към Русия за нови потенциални удари в Сирия

Снимка: Архив

САЩ са предупредили Русия, че ще ударят отново по обекти на сирийското правителство, ако то използва химически оръжия, предаде  „Блумбърг”.

В съобщението се посочва, че САЩ са готови да предприемат силни военни действия срещу Сирия, ако президентът Башар Асад използва химическо оръжие, за да възстанови контрола върху някоя от последните си зони, държани от бунтовници в страната, според четирима високопоставени представители, запознати с дискусиите.

Американски представители твърдят, че разполагат с информация, че Асад може да планира химическа атака в северозападната провинция Идлиб. На среща в четвъртък в Женева съветникът по националната сигурност Джон Болтън заяви пред руския си колега Николай Патрушев, че Америка е готова да реагира с по-голяма военна сила, отколкото е използвала в миналото срещу режима на Асад, според източници, които са поискали да останат анонимни, тъй като съдържанието на разговорите не е публично оповестено.

Най-новото предупреждение е конкретно и идва в навечерието на вероятно една от най-кървавите кампании в гражданската война в Сирия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия