САЩ ще възобновят преговорите с талибаните

Американският президент Доналд Тръмп обяви, по време на неочакваната си визита в Афганистан, че САЩ ще възобновят мирните преговори с талибаните, предаде БТА.

"Талибаните искат споразумение и ние се срещаме с тях. Ние им казваме, че трябва да има спиране на огъня, те не искаха прекратяване на огъня, но сега искат прекратяване на огъня", каза Тръмп след среща с афганистанския президент Ашраф Гани в американската военновъздушна база Баграм в Афганистан.

"Ще останем в Афганистан, докато не сключим споразумение или докато не постигнем пълна победа", каза още президентът на САЩ.

Тръмп пристигна в базата Баграм, за да се срещне и с американските войници по случай Деня на благодарността. Той прекара с тях няколко часа.

Изненадващата визита на Тръмп в Афганистан започна малко след 20,30 ч. местно време. След среща с афганистанския президент и американски военни, Тръмп отпътува от базата Баграм за САЩ малко след полунощ местно време. На журналистите, придружаващи президента, бяха дадени строги инструкции да не разгласяват визитата от съображения за сигурност. Тръмп бе за първи път в Афганистан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток