Сбиване между майки на детска площадка стигна до съда

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за средна телесна повреда, нанесена след пререкание между две майки на детска площадка в столицата.

На 12.06.2017 г. пострадалата В. се намирала заедно със семейството си – съпруга си и 5-годишния си син – в гр. София, ж.к. „Бъкстон“, до бл. 21, където била обособена детска площадка. На същото място се намирала и обв. Елена Милева, заедно с детето си – също на 5 години, съобщиха от държавното обвинение.

Двете деца играели, като карали велосипеди. При управлението им те неволно се сблъскали, като синът на обв. Милева се разплакал и отишъл при майка си. Между последната и свидетелката В. възникнало пререкание по повод настъпилия сблъсък, което постепенно ескалирало.

Като резултат, обв. Милева хванала ръцете на В. и започнала силно да ги усуква, вследствие на което един от пръстите на В. се счупил. Намиращите се в близост свидетели се намесили и преустановили конфликта между двете, а В. се отправила към УМБАЛСМ „Пирогов“ – за оказване медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. В хода на това производство, на Милева е повдигнато обвинение по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 НК (причиняване на средна телесна повреда)

Разследването е приключено, като на 27.02.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу обвиняемата за описаното по-горе деяние. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право