Сбирка от библии, макет на кивот и Харта представиха на празника на Иванча

Изложба от 62 библии и копие на златен кивот показаха на празника на ореха, тиквата и меда в Иванча. Библия на астронавт, с която той е летял в Космоса от САЩ и библия на френски офицер от Втората световна война, която е спасила живота му в потънал кораб в Северно море заедно със свитъци от кожа бяха сред най-атрактивните експонати в експозиця, която бе открита в събота в читалището на селото. Идеята е на кмета на Иванча Димитър Димитров.

Освен това на първия по рода си събор бе прерязана лентата на Хартата на селото, която се намира на площада,а от другата и страна са написани десетте Божи заповеди. Хартата е от 10 изречения от името на жителите на Иванча, които си обещават да са по –добри ! В началото на селото пък вече има и голяма табела,която казва,че това е Благословено село.

За тържеството производители от района бяха изнесли своя продукция. Крупната земеделка Маргарита Захариева дарила 5 тона тикви.Тази година тя е произвела 1000 тона тикви ,лук и дини. Меда и орехите бяха от местни жители и от фирми ,които се занимават с такъв бизнес в Полски Тръмбеш и Масларево.

Другата атракция на празника бяха ретро автомобили и ретро мотор с полицай манекен. За веселието се погрижи и духовата музика „Сиромашка радост”, която е гордостта на Иванча.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони