Свалиха шапка на Жоро Вратаря

Георги Петков, капитанът на "Славия", впечатли хърватски фенове и специалисти със спасяванията си при загубата от "Хайдук". "Белите" отстъпиха с 0:1 в първа среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Благодарение на известния у нас с прякора Жоро Вратаря интрига ще има в реванша след седмица.

"Кой е този дядо? - пита хърватският вестник "24 сата" с материал и снимка за Петков. - Той е на 42 години и може да е баща на повечето ни играчи. По-възрастен е и от нашия треньор Желко Копич. Въпреки че е стар, той беше перфектен и почти отчая нашите футболисти."

"Вечерни лист", друго издание в Хърватия, също похвали Петков, но и се оправда с него.

"Българите бяха паркирали автобус със спукани гуми пред своята врата - пише още сайтът. - В сгъстена защита е трудно да се пробие, въпреки че "Хайдук" отправи 21 удара към вратата. Там обаче беше ветеранът Петков. Възрастният страж и калпавият терен на "Полюд" попречиха на нашия тим да запишат по-изразителна победа."

Наставникът на гранда от Загреб изказа подобно мнение.

"Всички видяхме, че сме по-качественият треньор - каза Копич. - Сигурен съм, че ще се класираме в следващия кръг. Очаквам да ги бием и в София. Дано теренът там е по-добър от нашия."

Двубоят се игра пред 26 103 зрители, а "белите" можеха да измъкнат и по-добър резултат. При 0:0 Галин Иванов не успя да преодолее стража на домакините, после Владислав Узунов уцели греда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ