Свалките пречат на успеха в тениса

Тенисистите са сред най-популярните и богати спортисти в света, което ги превръща и в едни от най-желаните мъже. Но за да стигнат до големите титли, играчите не могат да си позволят да имат "слаби ангели".

Това е мнението и на най-великия на нашето време – Роджър Федерер. 38-годишният швейцарец е истински модел за семейно щастие – дългогодишен брак с Мирка, която е с него от тийнейджърските години и две двойки близнаци – момичета и момчета.

„Животът ми с Мирка е перфектен – признава Маестрото. - Винаги съм обичал само нея, а и като тенисист е много важно да я имам до себе си. Тя ръководи семейството по страхотен начин и ни опазва от вниманието на медиите. Сигурно не е давала интервю от 15 години и хората нямат представа колко много работа върши. Тя е работохолик по рождение и примерът й ми помогна да съзрея и да продължа да намирам мотивация в играта. Някои играчи сменят приятелките всяка година. Това може да им носи мимолетно удоволствие, но ги разсейва от целите им в тениса.“

Думите му може да се тълкуват като камъни в градината на по-изявените плейбои в тениса като сънародника му Стан Вавринка. Втората ракета на Швейцария не успя да намери щастие с бляскавата си колежка Дона Векич, след като научи за изневерите й от Ник Кириос по време на мач между двамата. Сега 34-годишният Стан се утешава с шведския модел Виктория Силвстед, която е на 45 и е може би най-възрастната тенис половинка в момента.

Трайни връзки са в основата на успехите на всички от т. нар. „голяма четворка“, като дори Рафаел Надал вече е семеен. Доминик Тийм и Григор Димитров пък може би дължат възхода си в последните месеци на факта, че отново са сингъл...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт