Свалят 100 незаконни и изтекли реклами в Шумен

Ïîäîáíè äðåâíè òàáåëè ñà áóêâàëíî çà ìóçåé è îáùèíà Øóìåí ùå ãè îòñòðàíÿâà

Община Шумен ще премахне близо 100 стари рекламни табели, които висят от общински съоръжения, най-вече стълбове за осветление.

За повечето от фирмените надписи не само че не се плаща такса, а те отдавна не са актуални. Закрити са търговски обекти, фризьорски салони, автоработилници, предлагали услугите. Общински инспектори са издирили и заснели ръждивите и нечетливи табели, и информацията е предоставена на частна фирма, която ще ги отстранява. Кметството няма да плаща за премахването, фирмата ще усвои сваления метал, уточни Борислав Станев, главен инспектор в дирекция "Устройство на териториите на община Шумен".

Въведени са нови изисквания към поставянето на рекламите - утвърдени са три размера, уточнено е, че могат да се закрепват само със скоби на височина 2,50 - 3 метра, за да не пречат на осветлението. Могат да бъдат и само от страната на тротоари, за да не пречат на шофьорите.

От началото на годината общината е събрала 123 000 лв. от наем за билбордове и рекламни съоръжения. Съставени са 29 наказателни постановления на неизрядни платци и по тях са събрани 50% от санкциите - 3 750 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България