Сватбарският сезон в "Двореца" в Балчик подрани

Храмът на водата Нимфеум, от който се открива и прекрасна морска панорама, е най-предпочитаното за венчавки място в "Двореца".

Влюбени записват отсега дати за венчавки догодина

Сезонът на сватбите в "Двореца" в Балчик подрани, съобщиха от едноименния Държавен културен институт. Докато минали години церемониите започваха със старта на лятото, сега първите влюбени са си казали "да" в архитектурно-парковия комплекс край морето още в средата на април.

До момента има 40 резервации за сватби за тази година и още 5 - за 2018 г., като нови заявки постъпват ежедневно, уточниха от "Двореца". Оттам имат амбицията да превърнат тази дейност в целогодишна, като за първи път предлагат и венчавки през зимата в личната вила на кралица Мария - "Тихото гнездо".

Най-предпочитаното от младоженците място обаче си остава романтичният Нимфеум, където румънската кралица е посрещала видни гости и е празнувала своите рождени дни. Там миналата година брак са сключили 72 двойки. Половината от тях са били смесени, а 20 на сто - чужденци, главно комшии от Румъния и британци, харесали райското кътче и заради факта, че Мария е внучка на английската кралица Виктория. Част от тях се вричат и пред Бога в параклиса "Успение Богородично", преди да запечатат първите си семейни спомени на фона на Храма на водата, Градините на плачещите дървета и на граф Томислав, Розариума, Сребърния кладенец и прочутия мраморен трон на кралицата.

Уникалните декори привличат младоженци не само от Европа, но и от Азия и Америка. През юни "Двореца" ще посрещне сватбари от Малайзия и Сингапур, които пристигат за церемонията на двойка, установила се да живее в Канада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България