Сватба за ЦСКА и „Левски“

Ивайло Стоянов-Сватбата ще свири дербито между ЦСКА и „Левски“ на националния стадион „Васил Левски“ в събота. Реферът с един от най-колоритните прякори в родния футбол, ще ръководи трети сблъсък между „червени“ и „сини“. Любопитното е, че в настоящата серия от 6 поредни победи за „армейците“, в два от случаите е свирил именно Стоянов. Той бе главен рефер на последното дерби, което се игра през октомври 2014 г. Тогава ЦСКА победи с 3:0. Сватбата ръководи и мача през април същата година, когато „червените“ пак записаха успех над „Левски“ - 3:1.

В същото време треньорът на „сините“ Люпко Петрович призна ЦСКА за наследник на старото дружество.

Искам да сложа край на серията от загуби на „Левски“ в дербито с „червените“ - каза Петрович пред Нова телевизия. - Моите футболисти ще изиграят голям мач. Ако успеем да победим, за мен и за футболистите това ще е един изключителен стимул да продължим напред. И сигурен съм, тогава ще заиграем още по-добре в бъдещите битки!".

Неговият колега Едуард Йорданеску заяви, че чака специален мач, който се надява да бъде спечелен от ЦСКА.

Знаем обаче какво отражение може да има една победа в това дерби за морала на футболистите, за бъдещето, за настроението на феновете - каза румънецът. - По тази причина ще подходим с огромна амбиция в двубоя.“

Вчера започна продажбата на билети за мача. Пред касите на „Герена“ и „Българска армия“ се извиха малки опашки от желаещи да наблюдават сблъсъка. Масово се купуваха пропуски за секторите „Б“ и „Г“, като очакванията са именно трибуните зад двете врати да бъдат продадени изцяло до събота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ