Свежата кръв на Петър Хубчев

 

Минималната, но заслужена победа над Беларус (1:0) донесе на българските национали, а и на феновете необходимата доза позитивизъм. „Лъвовете“ бяха затрупани от заслужена критика през последните месеци, но в неделя вечер показаха, че поне частично са се поучили от своите грешки.

За селекционера Петър Хубчев това бе първа успех на този пост в първия случай, в който сам си подбра играчите. Не е тайна, че за мачовете с Швеция (0:3) и Франция (1:4) отборът бе съставен от вече бившия треньор на тима Ивайло Петев.

Сега на „Васил Левски“ именно новата кръв на Хубчев освежи считаното за мъртво „тяло“ на представителния ни тим. Спас Делев и появилият се като резерва флангови футболист Радослав Кирилов впечатлиха с представянето си, при все че за халфа на „Берое“ това бе дебют на голямата сцена. Завърналият се Петър Занев също се понрави с изявите си.

Похвална бе и идеята на Хубчев да изненада инертните гости с повратливи и технични играчи, което се оказа и разковничето за крайния успех. Именно след бърза контраатака България матира отбраната на Беларус.

Другата положителна промяна, дело на Петър Хубчев, бе желанието за себераздаване на терена. Това се видя през тежките 90 минути, а това осигури първа суха мрежа за „трикольорите“ за последните 5 двубоя, в които те бяха инкасирали 21 попадения.

Да, грешки в неделя вечер имаше и играта на България не бе най-очарователната, но нали красивите загуби отдавна са ни банални. Самият селекционер призна за пропуски. Хубчев дори бе далеч по-критичен към тима, отколкото неговия предшественик Ивайло Петев след драматичната победа над Люксембург (4:3) през септември.

Така в общи линии с изявите си срещу Беларус националите си осигуриха глътка въздух. Тя трябва да поуспокои дишането им в подготовката за следващата квалификация - с Холандия в София през март. Необходима ще им бъде и по-голяма подкрепа от трибуните. „Наказанието“ им изтече и си заслужиха вота на доверие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ