Светлинен реванш за Бразилия

Бразилия все своя не толкова сладък реванш за загубата с 1:7 от Германия на полуфинала на Мондиал 2014. „Селесао“ победи световния шампион с 1:0 в контрола в Берлин след гол на Габриел Жезус. Веднага след мача стадион „Минейрао“ в Белу Оризонте, където бразилците изживяха най-големия си футболен ужас, светна в цветовете на националния отбор. „Бихме германците и се облякохме в жълто-зелено“, написа туитърът на арената.

Тони Кроос, звездата на „Реал“, разкритикува остро резервите на Бундестима. Треньорът Йоаким Льов започна с осем разлики в сравнение с 1:1 срещу Испания три дни по-рано. „Някои имаха шанс да се докажат и не го използваха – каза Кроос. - Не можехме да държим топката, лесно я губехме. Ядосвах се отвътре. Мнозина не си използваха шанса. За мен няма титуляри и резерви. Всички могат да са в първите 11. Но това, което показахме, бе твърде малко.“

Много се ядосах при гола – призна Льов. - В наказателното поле задължително трябва да блокираш съперника.“

В същото време Лотар Матеус смени Уве Зеелер като председател на клуба на бившите германски национали. След 10 години на поста легендата на „Хамбургер“ се оттегли. Матеус, който за последно работи като треньор начело на България, е капитан на Германия от световната титла през 1990 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят