Светлин Русев с изложба в Москва

Събитието е в изложбения комплекс на Руската академия за изобразително изкуство

Очаква се изложбата да събере елита на Москва

Знаменитият български художник, иконописец, колекционер, културен и обществен деец Светлин Русев ще представи 50 свои живописни платна в Москва. Изложбата ще бъде открита днес в Музейно-изложбен комплекс на Руската академия за изобразително изкуство.

Културното събитие е организирано от Руската академия за изобразително изкуство (РАХ), почетен член на която е и акад. Светлин Русев, от посолството ни в Москва и от българския културен институт. Изложбата е част от международната програма на българското европредседателство. Картините, които ще бъдат представени в Москва, отразяват важни моменти от творчеството на Светлин Русев през последните 30 години. Очаква се на откриването на изложбата да присъства политическият и културен елит на Москва.

Светлин Русев е академик на Българската академия на науките, член-кореспондент на Кюнстлерхаус (Виена), член на Фламандската кралска академия (Белгия), чуждестранен почетен член на Руската академия за изобразително изкуство (РАХ), член на академията „Медичи”, член на есенния салон Д`Отон (Париж) и на фондация „Ника–Кай” (Токио).

Произведенията на Светлин Русев са част от колекцията на Националната художествена галерия на София, на всички държавни галерии и ред частни колекции в България; Картини на маестрото са част от колекциите на музеи, галерии и частни колекции в Москва, Париж, Лондон, Сан-Франциско, Лос-Анджелис, Мюнхен, Бон, Хамбург, Берлин, Рим, Маями, Чикаго, Виена, Кобленц, Будапеща, Пекин. Творбите му са в колекции на колекционери и галерии в Холандия, Япония, Швеция, Гърция, Аржентина, Венецуела, Куба, Италия, Португалия и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура