Светлозар Лазаров: Не са ме канили за главен секретар на МВР

Светлозар Лазаров

Не, няма такъв разговор. Така бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и национален координатор на партия "Атака" отговори на въпроса воден ли е разговор с него за поста. "Няма такава тема, не знам откъде излизат тези спекулации", категоричен беше той по БНТ.

"Нито са водили с мен такива разговори, нито аз самият имам такива амбиции", заяви Лазаров. Има достатъчно подготвени хора, има няколко човека, които могат да покрият критериите и да изпълнят длъжността със съдържание, добави той.

За новия министър на МВР, Младен Маринов, Светлозар Лазаров заяви, че "определено има качества, познава системата" и ако има политическа подкрепа, ще се справи.

По отношение на увеличението на природния газ, която влиза в сила от днес, Лазаров заяви, че многократно е подчертавал, че при тези политики в сферата на енергийната сигурност нищо не го изненадва и "нищо добро не ни очаква"

"И аз, и Волен Сидеров сме подчертавали, че не се работи правилно в КЕВР", категоричен беше той.

"Аз съм си казал мнението за тази комисия, тя не работи ефективно в настоящия момент. Там основно трябва да се промени закона и методиката, по която работят. Едни разходи се приемат за даденост, което не е в интерес на българския народ", посочи Лазаров.

Той подчерта и още един, по думите му, проблем във връзка с топлоенергетиката - за планирано обединение на ТЕЦ "Марица Изток 2" и на АЕЦ Козлодуй.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика